Peminat Tomyam

June 9, 2011

Apabila Berseorangan..

Assalamualaikum..

Haiyaa...wa sudah lama talak update ini belog wooo..sangat lama..Mau kata bizi talak itu macam sangat.. Perasan sibuk urusan dunia wat hapa..hahaha..Tak pa woo..belog sudah bersawang dan berhabuk itu kasi vakium saja maa...Senang saja looo..=p

Ok..kembali kepada topik..Apabila Berseorang..

.
haa...ni wa nak celita sama lu ol la..wa nie jenis pompuan yang suka p mana sorang-sorang, tak da lah suka sgt, tapi tak kesah la kalau p mana sorang-sorang, sebab wa gegurl yang suka berdikari dan belajar adaptasi diri di tempat orang sendiri..

Tapi..wa sangat helan woo..ada kawan-kawan pompuan wa selalu bimbang dan lisau kalau p mana-mana tak da teman...takut ini lah takut itulah..haiyaa..dok dalam kubur pun sorang-sorang maaa....Tak da teman maa...amacam..?

Ini hali wa mau cita sama lu ol pengalaman wa apabila berseorang andi tempat olang...haiyaa sangat banyak pengalaman woo..Masa tulah kita boleh jana kemahiran buat keputusan, kemahiran berfikir, kemahiran bersosial, kemahiran berunding, kemahiran komunikasi dan kemahiran pertahankan diri.. Tak caya oo?
Meh sini wa nak celita...Masa wa p satu tempat ni dari tempat nie..wa jumpa macam-macam jenis olang woo..olang walas, olang gila, olang gumuk, olang kulus, olang pendek, olang panjang, olang-olang,.. tapi aaa...dalam banyak-banyak jenis olang nie, wa sangat lawak dengan satu jenis olang nie.. OLANG GELABAH...wakakaka..wa sangat serabut kalau jumpa dengan olang ini macam oo..pasai apa nak taw? pasai wa pun tetiba jadi nebes n kecoh sama macam itu olang jugak...hahha...aiyaa...cool sudah loo..

Bila berseorangan di tempat orang nie, wa belajar cara nak tanya kat orang tua, muda, wa belajar hormat orang sekeliling, yang paling penting wa belajar berdikari dan buat keputusan..dapat jugak tambah kenalan baru..huhuhu Maklum sajalah bila berseorang, kita tak dapat nak dengar pendapat kawan-kawan kita, so kita sendiri yang putuskan keputusan yang terbaik mengikut keadaan. Haa...banyak lagilah wa dapat pengalaman dan pengajaran..

Jadi, marilah kita travel secara berseorangan..tak rugi pun, tak perlu takut-takut, asalkan kita pandai jaga diri, maruah dan nama.. Betol tak?

p/s : Bila berseorangan di tempat orang, jangan belagak dan jangan terlalu merendah diri.

No comments: