Peminat Tomyam

January 13, 2011

Belajar Survive Hidup

Wacha..!! Kembali lagi setelah seminggu menyepi..
huhu..bukan sebab bz pon..sebab tak ada idea yang nak dileterkan kat sinie..
Hyee olls..sehat semuanya?
hopefully sehat2 n demok2 la kan..hee~
Alhamdulillah kita maseh diberi kesempatan utk bernafas di saat ini..

Ceq pasti antara follower blog ceq n bloggers kat cnie ramai student IPT kan?
So..how about ur life when studying far away from ur sweet home?
Kalau yang dah biasa dok asrama masa sekolah tu..,
Mungkin tak da masalah sangat kan nak survive hidup..
Bagi yang pes time ka..anak manja ka..ada susah2 sikit la kan..
hik3~

Tapi bagi ceq, ceq bukan lah pes time berjauhan ngan family..
Bukanlah pes time dok hostel..
Bukanlah pes time berseorangan (ceq dok dalam flatlet = bilik seorang)
Tapi ceq suka keadaan mcm nie semua
Sebab nie semualah yang ajaq ceq erti kesusahan
Cara nak survive hidup..huhu..
(ayat menyentuh kalbu x?) =P

Sejak masuk sem baru hari tu..
Sampailah sekarang nie..
encik JPA lak tak masuk lagi..
Maka lagilah ceq tabah dan cekal (kononnya) belajar survive hidup..
(jgn gelak pada ayat yang sengaja dicipta khas utk menggamit perasaan menyentuh hati)
hahaha

curik kat google.xda kaitan.abaikan.

akibat kesempitan kesimplean hidup ini, 
Ceq dah mula pandai belajar memasak
(Konon nak jimat)
So..ceq trylah masak apa yang mampu dan patut dengan bajet yang betoi2 minimum..
hahahha..
Macam2 gaklah resepi ceq buat spt tomyam, cucuq bilis, sup sayur, bihun goreng,nasi goreng, tak lupa gak kat megi goreng (wajib nie!)..huhu..
jom masak megi..^_^

dan terbaru..
char kue teow..
tapi..ceq xdan nak ambek pic..sebb nset prob..leh record video ja..
kalau tak malu..tengoklah video bawah nie..
Tak nak tengok pon tak pa..aiman tak kesah..huu T_T


Dan ceq juga belajar jadi businesswoman..puhh mcam gempak kan..
huhu..membe2 ada ajak p jalan2..
Tapi ceq terpaksa hampakan harapan depa..sebab ceq hanya ada duet belanja mkan ja..
Kata membe ' aik..ckp wat bisnes..duet masuk..lagi kering ka?'
amboi3..dia ingt kita tokey judi untung berjuta2 ka..huhu
Business ceq nie pon baru nak bertumbuh..
Kata orang baru setahun jagung..huhu..
So..untung leh untuk belanja mkn n peribadi saja..
Xda peruntukan utk berfoya2 ok..ngee~
Bayangkan lah kan..
kalau ceq xwat business..
agak2katna ceq nak merempat jadi peminta sedekah eh?
pikir2kanlah..
ka ada sapa2 nak bg ceq kerja part time yang paling senang di dunia? huhu

don't give up Nani!!

Alhamdulillah thanxx GOD bagi ceq rezeki yang murah..=)

p/s : encik JPA masuklah cepat..miss u so much..hohoho =p

4 comments:

♥ LULU ♥ said...

x lama lagi msuk la 2..hehe

af3b_p!LaH said...

usaha usaha usaha!

CikTomyam said...

cik lulu :dh masuk dah la..
nie entry lma..malas nak hupdate g..hahah

CikTomyam said...

af3b_p!LaH: tenkiu! tenkiu! tenkiu!