Peminat Tomyam

February 21, 2011

I-city...u??

Assalamualaikum.. 
(di tengah kebizian..suka sgt idea datang..huu..so buat2lah terpaksa mengupdate lagi entry)

Bukan apa, cik tomyam teringat pulak masa cik tomyam p jalan-jalan kat I-city dulu (tak ingt la plak tarikhnya). Tapi tak apa lah..cik tomyam teringat satu kisah lawak cik tomyam dan beliau.. Sapakah beliau? biarlah rahsia.. huhuhu..Kami memang plan nak p I-city lepas round-round kat Shah Alam sampai sesat la kan..Orang kata I-city nie best..ada lampu-lampu dalam taman warna-warni..lawa betoi..yang dah p sana, pakat dok upload pics kat facebook, siap pakai profile pic lagi tuu..huuu~

credit utk mr.google-klik utk tumbesaran

So, Masa nak on the way tu..beliau tanya la kat cik tomyam. I-city......u? cik tomyam pon dengar ja lah..sambil dalam hati cakap..apa benda lah dia tanya nie..cik tomyam buat la muka blur dan muka tak bersalah.. Lepas tu dia ulang lagi,, I-city..u? Ishh..ishh..dia nie nak kena pelangkung ka apa..memang la kita nak p I-city kan..? Lepas tu dia pon gelak sambil cakap ...I-city...u sapa? 

'Ooooooo...hahaha gilakss babass...ingtkan apa lah tadi', kata cik tomyam...cehhh wakenabeb!! Tak terperasan tu adalah soalan..sebab masa tu dalam kepala otak nie dok bayang I-city yang ada lampu-lampu lawa tu ja..hehehehe...

Akibat cik tomyam dah 'wakenabeb'..cik tomyam pon berhasrat la nak kenakan kawan-kawan cik tomyam yang laen gak..Kebetulan masa tu dalam kelas Demografi, lec ada sebut pasai I-city, lepastu tanpa berlengah lagi..cik tomyam pun tanyalah kawan sebelah cik tomyam, 'I-city...u?' dia pon berkerut-berkerut nak jawab soalan tuu...dok merenung pikiaq panjang pulak..huhu..Lama jugak dia berpikiaq sampai tercabut bulu kening (Tipu ja..huhu).. Last-last dia sengih dan jawab 'ohh..u nurul laa..' hahaha.. 

Dan..misi di teruskan dengan kawan kepada kawan sebelah tadi..yang kawan nie pulak langsung tak jawab.. tapi tersengih-sengih ja..Lepastu, tanya la pulak kawan sebelah kepada kawan sebelah kawan sebelah cik tomyam tadi..(berapa banyak sebelah daaa)...ngee~ =D.. macam biasa soalan berbunyi 'I-city..u?'

Nak taw jawapan dia apa? 
Jawapan : 'haa...bila? malam nie ka nak p? pukul berapa?'

wakakakak...gelak berguling-guling...lagi dhsyat apa yang dia fikir...hak3~~~

so..pengajarannya..jangan berputus asa utk kenakan orang laen setelah dikenakan..hahaha...

p/s : cuba sebut I-setan pulak..apa jadi? (haha..jangan marah..)...*_*

Ni serba sikit pic2 yang dapat dicapture masa kat I-city tu..sorry sangat pkai henset cap ayam ja..so pic tak lawa and xclear..huhu..~~







8 comments:

ada mokhtar said...

jelesnye... tak pernah pergi situ lagi...

CikTomyam said...

hee...jom2 datang sini..nani leh bawakkan ada..^__^

Cik Z@i Pen@nG said...

woho...leh pinjam idea guna kenakn kwn2...hehehe..

CikTomyam said...

taw xpa..beliau tu memang senget..ada ja perkataan yang nak dimanipulatekan..wakak

sila2 pinjam k..^_^

fara feroza said...

mmg penah pegi jugak..cantik kan...rase cam best je time dok di celah2 lampu yg cantik2 kat sana..?

CikTomyam said...

hee...farah..xdalah best sgt...
tapi buleh laa..^_^

joehidinie said...

wah..cantik tempat tu.. tak per kalau pakai HP cap ayam.. sebab kalau sardin Cap ayam kan antara yang terbaik..cuba bayangkan plak kalau HP cap ayam..hehehe
bab pekena orang tu memang lawak..huahaha

CikTomyam said...

joehidinie : haha 'HP' pon ada bnyak maksud kan..leh wat kenakan org x?/ huk3~~