Peminat Tomyam

February 26, 2011

Hang Rasa Hang Cantik? Hang Patut Baca Ini..

Assalamualaikumm..

Hye semueeewww..(dgn gaya kelembutan tangan Ucop..) hariew nieww I nak ajar u all menyanyi...berpandukan video di bawah yaa =p


dah tengok?...ok...jom nyanyi sama-sama..

'Oh..Ruhaya..sungguh cantik dipandang bagai bulan, Sungguh terang mengambang wajahmu yang gumbira'

'Rupa kamu yang cantik, matamu yang bulat, membolehkan saja pemuda jatuh cinta..padamu oh Azizah..padamu oh Azizah.."

'Fatimah janda muda, fatima cukup lawa, fatimah memang masyur, bergelar pisau cukur, sapa berani dekat dia potong bagai ketupat'

terima kasih sebab sudi nyanyi bersamew samew I...auwww...cun gitueww...' huhuhukk3...

(sila abaikan nama-nama dalam lagu ini...sebab I pon xtahu sapa pencipta lirik dan lagu-lagu tersebut. Sila jangan salahkan I yewwww)

ohh...apakah? kesemua perempuan-perempuan tersebut dipuji disebabkan KECANTIKAN dan KELAWAAN mereka sehinggakan diciptakan lagu khas untuk mereka..kalau cik tomyam..cik tomyam pon nak gak..plezzz mana-mana komposer buatkan lagu tuk cik tomyam..hahaha (pang laju-laju)..dush3~~

Best Sangat ke Cantik Tu? Perlu ke Cantik Untuk Pemes? Perlu ke dalam dunia blogger nie cantek??

Itulah persoalan yang menjadi 'igauan ngeri' bagi aweks-aweks blogger sekarang..kalau cantik..ramai terpikat, ramai minat, ramai follow, ramai komen, ramai puji...ohh...cik tomyam tak cantik sebab tu xramai terpikat, x ramai minat, xramai follow, xramai komen, xramai puji..ohh sadissss T_T

Wahai aweks-aweks blogger sekalian, meh sini nak kongsi apa yang Dr Tuah pesan kat kita semua..
(dipetik dari buku Dr HM Tuah Iskandar al-Haj ' Membina Peribadi Anggun')

Sebenarnya tiada orang buruk, semuanya cantik. Buruk atau cantik hanya pada penilaian manusia yang selalunya tersasar. Kalau ditanya pada best sangat ke cantik? Kalau ditanya pada gadis yang cantik..'Bestt...i sukalah orang pandang I..I hoootttt!'... kalau ditanya pada yang xcantik 'best..saya nak rasa jadi cantik..saya nak orang pandang saya..huuu..(sambil nanes)'..

Ok..Dr Tuah cakap kan..
Orang yang cantik akan mengalami gangguan psikologi apabila telah tua kelak. Kalau dahulu orang terpukau dengan mata terbelalak, tetapi sekarang orang berbisik-bisik, 'Itulah dia primadona kampung ini. Gulu bukan main cantik. Sekarang, alahaii...'

Kecantikan rupa tak pernah kekal tapi kecantikan itu penting cuma usahlah dipentingkan sangat. Jadi, pandai-pandailah jaga kecantikan yang asli yakni kecantikan akhlak dan hati budi..

Ingat..setiap orang adalah cantik. Jika anda merasakan kecantikan anda mengatasi, itu adalah alasan untuk anda lebih mensyukuri kurniaan Illahi. Jika anda merasakan kecantikan anda tidak semena, anda patut lebih bersyukur sebab telah membebaskan diri daripada pelbagai ketakutan yang dihadapi oleh orang cantik. Jika anda merasakan amat buruk, ketahuilah di Syurga wajah anda serupa bidadari.

credit utk Dr Tuah Iskandar al-Haj (2007)

so..sekarang u all dah paham ke? tak perlu ya nak cantik untuk pemes..nanti u all senase dengan fatimah,azizah dan ruhaya alam lagu tu..oklah..I nak sambung menyanyi...auwww..~~~

p/s : 'saya cantik' (kamu sebut untuk diri kamu..syukurlah ya kamu cantik) ^_^
cantiknyaaa muslimah yang menutup aurat mcam nie..bayangkan kecantikan bidadari pula? subhanallah..

8 comments:

shahjiehan said...

pnh tgk video ni..kesian kat org tua ni...kan kan... tp dah macam tu, nk buat cam na...heheheh

jom baca dan komen ! !shahjiehan [dot] com ! !: iPhone bukan telefon pintar paling laris

hamka said...

tapi ade gye uztazah lah.. hahaha

CikTomyam said...

shah : ya ye oh..

CikTomyam said...

hamka : lolxx...sngt tak sesuai..haha

fRaMe+LenSeS said...

cantiknya la hai.. cari mai sorang kat abg nadh.. :p

CikTomyam said...

ok..esok eh..huhu~=p

A'IM said...

terhibur

CikTomyam said...

ehee..tq aim~~