Peminat Tomyam

March 21, 2011

Buang Masa ja Masuk Blog Otai tu..!

Assalamualaikum..

Tadi cik tomyam jalan-jalan di blog nak baca kisah-kisah terkini, isu-isu semasa di entry-entry yg diupdate di blog-blog kenalan..Ada jugak cik tomyam masuk blog blogger yang dah naik atau boleh dipanggil otai. Ada juga blogger yang dah naik tapi still steady dan cool., ada juga blog yang baru-baru nak naik dan ada juga blog yang tak naik-naik akibat malas nak update entry dan promosi blog macam cik tomyam..hahaha..sila jangan kutuk cik tomyam ok..kutuk blog boleh..haha

biasalah sebagai student yang berwawasan (kononnya), cik tomyam agak bizi bertesis dan seperti biasa bak kata encik kereta mayat dalam belog beliau..perasan sibuk..haha..itulah yang dialami cik tomyam.. Tapi tak pa lah still boleh mengusya dan blogwalking di blog2 sahabat2 semua kan..

Apa yang cik tomyam perasan bukan harini ja ok..dah lama..blog otai-otai sangatlah membosankan..seriously bukan nak kutuk or mengata..tapi cuma hairan di situ apabila follower mereka sangat ramai tapi pengisian blognya sangatlah tah apa-apa..

Berbanding dengan blog-blog yang kurang otai, follower boleh tahan banyak, tapi tak sebanyak blogger otai, namun pengisian blog yang kurang otai ini sangatlah menyumbang kepada kemajuan diri kita semua.. dan kalau diizinkanNya, menyumbang kepada jalan ke syurga.! woahh...biaq betoi..dalam blog pun boleh pergi ke syurga? 

Tolonglah jangan jadi jongos terhormat sangat ye adik-adik, akak-akak dan abang-abang..bukan bermaksud blog si polan tu ada peta menuju ke jalan syurga..bukan ok! Tapi pengisian blog mereka adalah berkonsepkan dakwah..Maka mereka mengajak manusia menuju jalan kebaikan, kira amar makruf nahi mungkar la..ada paham?

Dah,,tak payah nak explen panjang2kan..hangpa semua bukan nak baca pon cik tomyam tulis melalut-melalut..kan3? (ngaku jalah...wuhuu~) dah tu, meh cik tomyam nak senaraikan blog- blog yang sepatutnya hangpa semua lepak hari-hari masa blogwalking tu..sekurang-kurangnya dapat gak ilmu yang berguna..ye dak..?
ermm cik tomyam dh kehilangan link blog yang lain..huhu nanti cik tomyam sambung lg ye..kalau sesapa rasa blog dia best dan berguna untuk pimpin manusia ke jalan syurga komen kat bawah ya..cik tomyam promote sekali kat sini..hehehe

so, hangpa semua buatlah penilaian sendiri..Pilih yang terbaik ok..jangan buang masa..Kita hidup kat dunia ni tak lama pon..sama-samalah kita tingkatkan amal ibadat kita, cari ilmu yang berguna..tak gitu yob?!

sekian.

kalau cik tomyam salah tolong tunjukkan..=)

9 comments:

Faris Adli said...

sebab tu aku suka singgah blog yang kurang popular :-) nak promote blog juga la..

nak kata banyak tu taklah ilmu yang dapat bila singgah blog aku. better sikit dan kita amalkan daripada banyak tapi kita tak amalkan

: husna : said...

wah,,tenkiu cik tomyam.
boleh share2 ilmu nie nmpaknya :)

CikTomyam said...

faris : ok done.. i put ur link in dis entry..TQ ya =)

CikTomyam said...

husna : insyaAllah boleh sama2 lah kita berkongsi ye =)

Muslimah Optimis said...

terharunya saya sebab cik tomyam senaraikan Laman Muslimah Optimis sebagai blog yang sepatutnya lepak hari2.. macehh sangat2.. blog ampa pun banyak pengisian.. teruskan menulis my dear

CikTomyam said...

ok MO my sis.=)

SALIHAH RAMBELY said...

mak aaiiii..sedap gile tom yam...

CikTomyam said...

hehehhe salihah =)

||aLeaSaRa|| said...

yuhuu cik tomyam..bak mai semangkuk he3...kite pun curi2 masa gak utk berkongsi 1 hari 1 doa dan 1 hari 1 zikir.alhamdulillah dpt feedback yg baik dr kawan2.bagus diamalkan.cik tomyam jom join giveaway..meh kite pakat ramai2 support kawan2 ye.simple je jom join;

http://born2touchurheart.blogspot.com/2011/03/odahone-giveaway-bersamamu-hidup-ini.html