Peminat Tomyam

March 31, 2011

Kak Limah Oi...Tak Tengok Konsert AC Mizal Ke?

Assalamualaikum..

haiyaa...cik tomyam sudah lama tidak mengupdate belog...kebizian melanda diri cik tomyam menyebabkan cik tomyam perasan sibuk..Oh..tapi cik tomyam tak perlu risau kalau tak update belog dan follower tak bertambah sekalipon, itu semua duniawi..(hahaha...).ini tak bermaksud banyak entry banyak pahala ok..kalau update entry banyak-banyak tapi pengisiannya langsung melaghakan..sungguh membazirkan waktu dan melenguhkan jari jemari untuk menaip..kesian..T_T silalah menginsafi diri masing-masing wahai blogger sekalian (termasuklah cik tomyam)...

Abaikan la ayat-ayat pedas sesedap rasa cik tomyam guna dalam belog ini..sebab manusia ni kalau ditegur dengan cara sopan dan santun, ibarat mencurah air ke daun keladi..masuk telinga kanan keluar taik telinga di sebelah kiri..betoi dak? so better dan sangat perlu menggunakan ayat-ayat pedas dan masam macam tomyam pedas..ibarat sudah terhantuk terkena batang idong sendiri..kecian..T_T

Berbaliklah kepada isu utama..mengenai kak limah..(tak perlulah cik tomyam terangkan lagi siapa kak limah nie)..ada yang tak kenal? mungkin yang tak kenal tersebut tinggal di planet lain... penangan cerita kak limah ni kalau nak ikutkan sangat-sangatla kuat kan..sehinggakan banyak page di facebook dibuat dengan menggunakan trademark ayat-ayat dalam cerita kak limah ni..sungguh berkesan mesej yang disampaikan..

Antara page sedutan dari cerita kak limah yang cik tomyam jumpa dalam facebook:

perghhh..banyak wehh...sila klik untuk mengusya dan like untuk menyuka (suka) =)

Tahniah cik tomyam ucapkan kepada pengarah cerita Hantu Kak Limah Pulang ke Rumah iaitu Mamat Khalid atas cerita Melayu paling gempak dan sempoi dalam tahun 2011.. tak bosan kita tengok walaupun berkali-kali..dan juga tak lekang menyebut ayat-ayat dalam watak cerita tersebut..Tapi jangan tak caya, ada juga golongan yang tak berminat cerita lawak Melayu macam tu taw..biasalah, kita tak dapat puaskan hati semua pihak..Pada pihak yang suka mengutuk tu, diorang taw mengutuk ja...
hohohoho..saboo jelah..

p/s : sapa taw pelakon yang memegang watak kak limah dalam cerita tu? sila angkat tangan mcm sayaa...dan komen naa..=) (serius...cik tomyam tak taw...wuhuuu )

4 comments:

Muhd Fadil said...

siyes ! kak limah amat popular sekarang. ucop wilcha paling best ! kita bako. kita bako.

NuR 'aQiLaH said...

erk. dasat penangan cite tu -_-"

CikTomyam said...

fadil : kita bako jee =)

CikTomyam said...

Aqilah : tu r..sabor je lah =)