Peminat Tomyam

March 12, 2011

Fesyen 'Trafic Light'

Assalamualaikum.. 

Adik-adik kenal tak ini apa?
  ya..betul! ini adalah lampu isyarat atau in english education ia disebut 'traffic light'

merah, kuning dan hijau.
sangat menarik bukan?

Tapi apa pula maksud fesyen 'traffic light'?

Berpakaian dengan pakaian berwarna-warni seolah-olah lampu isyarat yang berwarna-warni.

Setuju?

Tak setuju?
tengok gambar ini

gambar ini dicilok kat blog Kak Ayun Ayunar. klik gambar untuk tumbesaran yang sihat
sory kak..terpaksa cilok..sebab jumpa pic yang ini saja..hohoho..jangan marah haaa...=)
ini salah satu contoh fesyen tersebut. bukan bermaksud cik tomyam mahu menjadikan mereka subjek kajian.

sila baca sampai abeh dulu sebelum melenting.

cik tomyam still compius dan masih tak paham
kenapa perempuan zaman sekarang nie suka berfesyen 'traffic light' macam itu?

untuk kelihatan lebih cantik dan menarik?

untuk kelihatan unik?

jadi, apa pendapat anda tentang fesyen 'traffic light' ini?

sebelum menoktahkan entry ini, cik tomyam nak kongsi ini:

Firman Allah SWT:
Katakanlah kepada wanita beriman: Hendaklah mereka menundukkan pandangannya dan memelihara kemaluannya dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang biasa kelihatan padanya, dan hendaklah mereka melatakkan penudung pada dada mereka, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali kepada suami mereka.. (al-Nur, ayat 31)

wanita sekarang berhias diri nak tunjuk untuk suami atau siapa?
sama-sama kita renungkan  yee..wallahua'lam..

peringatan untuk diri ini dan semua kaum hawa. Semoga kita semua terhindar dari fitnah dunia yang sangat dahsyat ini. 

Sekian ^_^

Tomyam pedas nikmat terasa,
Dimakan bersama petai dan jering,
fesyen 'traffic light' gaya semasa,
Agak-agak entry macam ini ada tak yang melenting?

huhuhu..Masam Pedas Tomyam. Itulah realiti hidup..Peace!^_^

8 comments:

fRaMe+LenSeS said...

hhoohoo.. i like la post nih. .;) terbaek. ;)

Sery Suryani said...

sy stuju dengan entry nie..

kay_are said...

terbaik post ni.. huu.. bagi peringatan xpe kot..

Nora Shahaira said...

tak melenting..malahan menyokong..pernah sekali saya tak bersolek pelbagai..org bertanya..napa comot sangat? senang je sy jawab..suami saya tiada untuk melihat, jadi untuk siapa saya bersolek..kan..kan...

fesyen caca merba memang bukan pilihan..suka la..follow sekali aaa...

CikTomyam said...

pakcik nadh : tenkiu ^_^

CikTomyam said...

sery : ya..tQ ^_^

CikTomyam said...

kay are : errr..juz peringatan untuk diri sendiri ^_^

CikTomyam said...

kak nora : tenkiu..on my way to follow..hee~~^_^